tirsdag 25. mars 2014

Hovedtyper omskjæring av gutter og menn


Omskjæring av gutter og menn kan klassifiseres i flere hovedtyper:

Type I

Delvis eller hel fjerning av forhuden til penis.


Type 2

Ulike typer splitting av penishodet og/eller penisskaftet. Av og til i tillegg til type I


Type 3

Alle andre former for skadelige inngrep i kjønnsorganet uten medisinsk begrunnelse.


Full fjerning av forhuden er den mest utbredte formen for omskjæring av gutter. Uten linding er inngrepet ekstremt smertefullt. Det anslås at det oppstår alvorlige komplikasjoner ved ca. 5 prosent av inngrep utført av kirurg på sykehus i Norden. På lengre sikt kan det føre til problemer med blant annet orgasme og ereksjon.

Hvis det, for eksempel, gjøres et snitt langs skaftet fra hode til rot, for å blottlegge urinveisrøret, kan det gi problemer med, blant annet, urinering og å gjøre kvinnelig partner gravid.

1 kommentar:

  1. Til nå har det stort sett vært gjort av legfolk etter henvendelse fra foreldrene. Hvis nå dette skal inn i det offentlige helsevesen kan vi se for oss mange henvendelser til pasientklagenemnda i framtiden. Det er vanskelig for barn å gå i rette med sine foreldre, men en offentlig instans som burde vite, og vet bedre er et lettere mål å angripe i ettertid.
    Det er en bit som ikke nevnes i debatten. Kanskje fordi det er mye viktigere å få slutt på mishandlingen. For det er mishandling det dreier seg om og nå vil Høie ha mishandling inn som en del av helsevesenet. Det er en skam.

    SvarSlett